Communicado organiseert i.s.m. Vi@frica een Xplore groepsstage t.b.v. het opzetten van een multifunctioneel computercentrum in een dorp in Senegal. Van 4 t/m 18 maart gaan 9 Nederlandse en 6 Senegalese jongeren in het Senegalese dorp aan de slag met het in kaart brengen van de behoeften van de lokale bevolking en de mogelijkheden voor het computercentrum. Ook is er een intercultureel en muzikaal programma o.l.v. Omar Ka. Met deze blog kun je de ervaringen van de jongeren op de voet volgen :)

3/27/2006

Tommy en route

Hallo allemaal,

Sinds een week zijn we weer terug in Nederland, terug van een heel geslaagd project, vooral dankzij de deelnemers, want ik heb zelden zo'n leuke enthousiaste groep meegemaakt :-)

Hier zijn de foto's.

En hier is het reisverslag / logboek van Thomas (dank je Thomas voor het uitgebreide en leuke verslag). Dit verslag is ook te vinden op Thomas' eigen website: www.tommyenroute.tk

Groeten,

Esther

Een voorproefje uit het reisverslag van Thomas:


Dinsdag 7 maart

7.00: Opstaan!

Na 5 uurtjes slaap kom ik moe en bezweten uit m’n legertentje en niet geheel tot mijn verrassing tref ik weer een aanzienlijke rij voor de douche aan.

8.00: Ontbijt.

Het ontbijt is weer lekker met een stokbroodje kaas en er is dit keer zelfs voor een blikje Nescafé gezorgd!

9.00: De eerste interviews.

Na een korte introductiebijeenkomst ga ik, omdat Jori ziek is, alleen met Awa op pad. Vandaag gaan we Mustapha Fayé van het waterleiding bedrijf interviewen. Het interview ging goed en was snel voorbij. ‘Oooo..nog maar half 11! Dan hebben we nog 1,5 uur om in het huiselijke naai-atelier van Awa Dieng, onder het genot van een sterke, doch zoete, Senegalese thee een huwelijksaanzoek in ontvangst te nemen’.

12.15: Terug op de Foyer.

Haaaah, goed nieuws! We krijgen te horen dat we door de warmte de rest van de dag niks gaan doen. Nouwja, dan maar weer met Erwin zo’n gele rakker pakken.

14.00: Lunch.

Tot onze verrassing wordt ons alweer een heerlijke rijsttafel voorgeschoteld...mmmm btje misselijk bij binnenkomst maar het is toch best lekker.

16.30: Naar Nini Thiam.

Nini vraagt Flores mee om even bij haar thuis langs te gaan. Omdat m’n grote vriend toch ook lichtelijk aangeslagen lijkt van het feit dat ik al een huwelijksaanzoek heb mogen ontvangen, loop ik subtiel met beiden mee. Bij Nini thuis aangekomen treffen we eerst een compleet voetbal-elftal aan shirten aan de waslijn aan, om daarna binnen een onverwachte luxe aan te treffen. ‘Whoat! Zo’n grote TV met DVD-speler!?’. Na een kort verblijf groeten we en gaan we er weer vandoor.

17.30: Op de computer werken.

Samen met Awa werk ik het interview met Mustapha Fayé uit.

18.00: Weer lekker buiten.

Na het uitwerken gaan we weer lekker buiten zitten.

21.30: Eindelijk eten!

Tot onze verrassing wordt ditmaal Patat met vlees geserveerd!

22.30: FF uitzakken.

We pakken er weer een biertje een chipje en een gitaar bij en vermaken ons tot 1.30. Erwin gaat helemaal los en zingt de sterren van de hemel...!

1.30: Slapen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home